Äventyrsledarna

De ”gamla” tar med oss till Idre på ett äventyr!

Kategori: Allmänt, Paddling

Idag så var det dags för oss i ”nya” klassen att få följa med ”gamla” klassen (YH Fjäll & Äventyrsledare 12-13) ut på en liten tur.

Kanotpaddling i fors stod på schemat.

En tidig start på dagen blev det. Klockan 07:00 samlades vi på skolan, fick vår utrustning, lastade materialet och oss själva i bilarna. Färden i en av bilarna bjöd på skönsång till Morgans förtjusning, medan de i den andra bilen med Elin som chaufför, passade på att sova. Alla laddar vi på olika sätt inför ett äventyr!

 

Väl framme hade Jacob en genomgång, sedan var det dags att med kanot, bege sig ned för Dalälven. Alla vi ”gäster” var förväntansfulla och kände att vi var i trygga händer.

Det började med lite lätt paddling ned för strömt och grunt vatten, men blev snabbt mer forsande med stora stenar.

Innan det var dags för lunch kom ett lite knivigare parti där många fastnade på stenar. Melissa och Micke kände då att de var lite varma i våtdräkterna och passade på att ta ett dopp, ner för älven kom de guppandes över stenarna utan sin kanot. Maria och Anna lyckades med precision sätta kanoten på tvären vid en sten, och på så sätt knäcka kanoten. Lyckliga över att ingen skadats, tog ”gamla” klassen oss gäster vidare till lunchplatsen där elden stod klar och sprakade.

Efter en gedigen lunch med lite dans runt julgranen Kicki och en massa skratt, sjösatte vi kanoterna igen och begav oss vidare.

Forsarna fortsatte och mer bad skulle det bli när Kicki och Alexx tog en simtur.

Det hela avslutades med lite strömande vatten igen innan vi gled in mot land där vi möttes av glada guider. Efter att vi bytt om så tackade vi ”gamla” klassen med bra feedback och stora leenden. Vi har haft en superdag och skäms nästan lite när vi kallar detta för en skoldag. Men visst är det en skoldag i vår stil, vi har lärt oss mycket, fått kämpa, inspirerats och haft sjukt kul tillsammans! Detta är livet.

 

// Kicki (Kristian) och Melissa

 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: