Äventyrsledarna

Studiebesök Grövelsjön 20/9

Kategori: Allmänt

Målet med dagen var att åka till Grövelsjön för att göra studiebesök på fjällstationen och vandra lite i omgivningen. STF Grövelsjön är den Sveriges sydligaste fjällstationen och har gamla anor sedan 30-talet.

På vägen dit stannade "Magister D" bussarna i närheten av Trängslet för att visa oss en "once in a lifetime experience". Det visade sig vara en Low Head Dam. Detta är en speciell sorts damm som skapar ett slags bakåtsug. Detta är extremt farligt för exempelvis paddlare p.g.a. att om man fastnar i detta fenomen så kommer man inte loss. Trängslet är Sveriges högsta damm och i vattenfåran som vi såg idag är det forsande vatten cirka en gång var femte år, därav Magisterns exaltering.Ett av våra aktuella ämnen just nu är presentationsteknik. På vägen till Grövelsjön fick första gruppen bestående av Linnea, Elias och Melissa hålla en presentation om Daniel Buskovius sten, vilket de lyckades göra både roligt och bra! Väl framme var det nästa grupps tur bestående av Dennis, Jocke och Ellinor. De pratade om fjällstationen och dess anrika historia vilket även de gjorde kanon bra.

  
Kort vandring i området och pratade lite om myrar och vadning samt kollade på kartan.
 
 
"Magister D" kan knappt släppa oss i fem minuter innan vi hittar på något nytt... Idag blev det en pyramid.
 
Denna helgen befinner sig även den gamla klassen på Grövelsjön och har hand om ett arrangemang som heter Höstglöd. Arrangemanget är ett samarbete mellan skolan och STF. Björn, sportchef på fjällstationen och vi i nya klassen tyckte att det hittils verkade gå jätte bra!


Ha en trevlig fredag kväll alla läsare! Imorgon väntar nya äventyr...
/ Louise & Cedrik
VTP
Kommentera inlägget här: