Äventyrsledarna

Lite överallt - precis som det ska vara

Kategori: Allmänt

Halloj där ute! 
Mina dagar på praktiken har spenderats lite här och där. Just nu befinner jag mig hemma hos familjen i Mora för att ladda om och snart fara vidare. Next stop: Idre.

Första 2,5 veckorna av LIA:n spenderades i Sälen på Fjälläventyr där det blev mycket hundspann, hundskötsel, arbete på Storfjällsgraven och bokning/administration. Välkomnades med strålande sol första dagarna men sen gick vädret över till att bli mer och mer "white-out". Fast .. varför tänka negativt när det finns så mycket annat kul man kan göra?
 
Den största utmaningen var att lära sig alla 65 hundars namn och egenskaper. Viktigt att inte placera fel hund på fel ställe osv men övning ger alltid färdighet!
Onsdagen vecka 10 fick bli min sista dag då jag var tvungen att ta mig till Älvdalen snabbt för att åka med skolan till Vildmarksmässan på torsdagmorgon. Kicki (Kristian) kom och hämtade mig, så det fungerade superbra eftersom han redan befann sig i Älvdalen just då. Snabba ryck! 

Stod det inte på förrän man var framme i Älvsjö på torsdag eftermiddag då det var dags att bygga monter och göra sig hemmastadd på hotellet. Vildmarksmässan pågick från fredag-söndag och det var fruktansvärt kul att nätverka med andra inom branschen samtidigt som man mötte många som var intresserade av utbildningen och ville ansöka. Träffade några gamla kollegor men knöt även mycket nya kontakter. Från vår utbildning var det vår ledare Magister D som var på plats tillsammans med oss YH-elever: Kicki, Jocke, Johanna, Melissa och jag själv. 
Gymnasieeleverna hade sin monter tillsammans med oss och mitt emot kördes det ett flertal Timbersport-shower. Missade ni dom i år så hoppas jag ni kommer till mässan nästa år och kikar för det är riktigt spännande! Jag och Johanna deltog i en tävling (dubble buck) mot en av de tävlande eleverna tillsammans med en kille ur publiken och vann faktiskt! Respekt på den! 

Efter mässan stannade jag kvar i Stockholm för att spendera en vecka på Girlie Camps kontor. En vecka (5 dagar..) går väldigt snabbt men jag är glad att jag fick möjligheten att möta chefen redan nu då jag ska spendera en längre tid där under nästa LIA-period i sommar. Supertaggad! Hann med en del under dessa dagar och mycket var under eget ansvar, vilket jag också gillar. 

Fick mig en ny skateboard också! Yey!

Hemresan mot Mora igår var både rolig och mindre rolig. Jag gillar Stockholm men jag gillar också att vara "på väg". Man vill stanna samtidigt som man vill göra så mycket annat, möta nya utmaningar, göra så mycket som möjligt hela tiden. Men, jag kommer snart tillbaka. Lita på det.

Idag är det Idre som står på schemat. Mina sista tre veckor ska spenderas på en hästranch som ligger alldeles intill Idre Fjäll, med slogan "Ski in - ride out". Det kommer bli riktigt roligt, garanterat. 

Ut och njut i solen nu och glöm inte: ha kul, livet är för kort för att göra något annat.
// Tina
Kommentera inlägget här: