Äventyrsledarna

Alla på snö -borde vara en självklarhet

Kategori: Allmänt

Sista dagen i skolan innnan jullovet skolkade jag från skidlektionen och drog iväg till sälen-hundfjället för att  under helgen vara med i ett av dom härligaste projeketen jag deltagit i.
Det var 60 st människor alltifrån småbarn - vuxna med alla olika bakgrund men gemensamt är att dom kommer från Södertälje och är med i ett projekt som heter En frisk generation .
     
 
 
 
Tillsammans med ett annat projekt ,Alla på snö skulle dessa 60 männsikorna bli guidade av oss från Snö Säker under två dagar och efter det skulle vi lämna över till 10 st elever från Jensens gymnasium som under helgen gått en introkurs till att bli skidlärare.
När snösäker är igång brukade det oftast handla om att guida gymnasie-elever från Stockholm uppe i fjällvärlden så det här var nåt helt annat och jag tror jag pratar för alla när jag säger att det var riktigt skoj.
Jag har varit i Sälen många gånger förrut men nu var Sälen nåt helt annat.
Alla dom som var med under resan både familjerna från en frisk generation och alla som deltog som instruktörer var så himla peppade och glada och uppskattade detta nåt otroligt.
För mig är skidåkning en av dom roligaste saker som finns och att få hjälpa till att få andra människor som kanske aldrig stått på skidor förr att testa och få samma känsla som jag har av det var riktigt skoj.
Extra glad blev jag när några av dom ville testa bräda och efteråt var helt sålda och redan planerade in en bräda på önskelistan=)
Några från det glada snowboardgänget.
 
Frida- en av dom tuffaste tjejerna jag träffat=)
 
Theo testar att fota genom mina skidglasögon.
 
Det som jag funderade mest på under helgen var hur skidåkningen i Sverige är ,eller rättare sagt  för vilka den är för.
Skidåkning har blivivt något som är dyrt och därmed inte för alla.
Här gör friluftsfrämjandet ett kanon jobb som försöker få fler att åka och projketet alla på snö som riktar sig till skolor är ett projekt man skulle vilja se mer av.
Men för att det ska bli möjligt behövs det folk som ställer upp och ungdommar/vuxna som kan vara ledare.
Jag tror att det är vi som utövar sporten som måste bjuda in och lära ut så att vi sprider det som enligt mig är det roligaste som finns!
 
För jag förstår att man gnäller över snön om man inte har nåt kul att förknippa med den så ut i snön o lek!
 
Så nu tänkte jag fortsätta med det och hänga lite med barnen här hemma i stockholm under lovet och förhoppningsvis blir det pulkaåkning på schemat!
 
God Jul och Gott nytt År 
 
Önskar
 
Elin