Äventyrsledarna

Dag två på fjället!

Kategori: Fjällen, Vandring

Vi vaknade alla upp tidigt på tisdagsmorgon, spända på vad denna dag skulle bjuda på. Efter en god frukost så var det jag (Martin) och Kim som skulle hålla vårt föredrag om överlevnadsfiske. Vi saknade dock våra fiskeexperter i gruppen, både Morgan och Tobias kunde inte följa med på turen på grund av olika anledningar. Men vi hade fått lära oss mycket om fisket av dem dagarna innan. Så vi visade olika former av fiske. Det viktigaste göra så lite som möjligt för att få så mycket fisk som möjligt.

Här lägger vi ut en slana över bäcken med massor av fiske krokar på.

Vi började sedan vår vandring mot Sölen, ibland kunde man skymta topparna genom skogen. Det var en mäktig syn. Efter några timmars vandring så var det dags för nästa grupp att hålla sitt föredag, denna gång var det eld vi skulle prata om. Det var Therese, Amanda och Maria som förklarda viken av eld i en nödsitvation. De lärde oss om olika trädslag hur de bra, olka former av eldar och mycket mer.

Efter många drag fick till slut Elin ingång elden med hjälp av ett tändstål och kämparglöd. 

Det var kallt, det låg ett lätt snötäcke på marken. Vi vandrade genom myrmark och helt plötsligt så var Maria som gick först ned sjunken i en svartmyr. Hon satt fast ner till midjan och kunde inte komma loss själv. Vi fick slänga ut lite stockar och annat att gå på så vi kunde dra upp henne. Och till slut fick vi loss henne.

(Det var ingen som hade tid att ta bild på detta eftersom vi alla hjälpt till att få upp henne)

Efter några timmar till var det dags att slå läger. Vi hittade en bra plats och alla slog upp sina tält och satte igång att laga mat och elda. Senare på kvällen satt vi alla runt elden och hade det trevligt. Det var ett par minusgrader nu. När jag kröp ner i sovsäcken med en varm vattenflaska och ett leende på läpparna tänkte jag. Imorgon är det toppen som gäller!

Fortsättning följer...

Martin Voest 

Kommentera inlägget här: