Äventyrsledarna

Forskajak /klättring

Kategori: Allmänt

Dagarna i Älvdalen bara swischar förbi i rasande fart. Personligen kan jag knappt skilja på vad som är fritid och skola längre, allt vi gör i utbildningen är så sjukt kul! Den här veckan har vi varit indelade i grupper och har varvat klättring med forskajak. 

Klättring i Garberg.


Forskajak i Rotälven

Vi alla gick ju forsrännarutbildning på Nordäventyr i Idre för någon vecka sedan, så vi är väl bekanta med forsande vatten och kan läsa av vad som händer i forsen och varför. Fokus ligger hela tiden på säkerhet, vår lärare Dennis är STENHÅRD på den biten. Det handlar inte om vem som är feg eller tuff, det handlar bara om säkerhet som högsta prioritet. Vi leker i natursens element och måste därmed även respektera dess krafter, speciellt som blivande guider då vi i framtiden kommer ta med oss gäster ut på äventyr. 

I början bekanta vi oss med våra forskajaker, det känns lite vingligt i början. Men vi tränade på bl.a wet-exit, eskimåsväng, paddelteknik, in och ur bakvatten, traversering, tecken, high brace, low brace och diskuterade  olika scenarion vad som kan hända i forsen och hur man ska hantera dessa. Sen turades vi om att ha säkerhetsansvaret och ha turledarrollen. 
Vi hade tur att komma precis när Staffan öppnade upp dammluckorna.. Nu blir det åka av! Viktigt att gå upp och reka forsen där man inte är 100% säker, avgöra om vissa partier ens är körbara? Vad har forsen för konsekvenser? Hur ser partiet ut efter? Hur och var är bäst att säkra upp för eventuell räddning? Vilken är den bästa färdvägen genom? Mycket att läsa av innan man kör. 
Vår lärare Dennis mycket nöjd över sina elever. Och är Dennis nöjd, då är det riktigt bra! 
Här en liten film Elin klippt ihop :) Se och njut! 


Ja, vad säger man? Eller man kanske inte behöver säga så mycket, vi mest tjoar och tjuter av skratt. Jag är verkligen så sjukt glad att jag hittade den här utbildningen. Vi inte bara provar-på, utan utbildas verkligen i det forum vi gillar bäst. Uteaktiviteter, fjäll och äventyr. Adrenalin blandat med enormt mycket kunskap och ständigt högt säkerhetstänk. Tidigare var jag en sådan person som kastade mig ut i vad som helst för att få en kick, inget direkt tänk på konsekvenser. Men med den här utbildningen har jag verkligen lärt mig att man kan få ännu häftigare kickar och samtidigt hålla hög säkerhet. Man lever bara en gång - men låt den gången vara länge.


Är ni också sugna på den här utbildningen? Läs mer >> HÄR <<

Nu tar vi långhelg och laddar upp inför nästa veckas erfarenhetstur där vi ska ut en vecka i vildmarken och sätta våra kunskaper på prov. Vår lärare är verkligen hemlighetsfull, det här kommer bli spännande!!!! 

Ha en trevlig helg alla ni där ute! Ta hand om era nära och kära // Anna Lundh

Kommentera inlägget här: