Äventyrsledarna

Ute på hal is

Kategori: Allmänt, Filmer

Idag har vi tagit oss till Evertsbergssjön och snörat på långfärdsskridskorna. Vi körde en liten kortare tur med lite skridskoteknik och issäkerhet. Knappt någon i klassen hade åkt långfärdsskridskor tidigare men alla antog utmaningen och klarade det med bravur, knappt några vurpor alls.
 
 
Vi ägnade som sagt förmiddagen åt att förbättra tekniken och bara glida fram i egen takt över olika typer av isar, riktigt roligt och mysigt. Efter en stund åkte vi tillbaka till bilarna och lunchade och förberedde oss mentalt på vad som komma skulle, vi skulle nämligen alla få prova på att bada isvak. Vissa var mer taggade än andra...
Vi hoppade in i bussarna och förflyttade oss till Oxbergssjön där isen var betydligt tunnare och lite mer instabil, man kunde höra hur det knakade under skridskorna på vissa ställen, ganska läskigt och pulsen ökade. Sedan var det dags för det obligatoriska doppet, alla skulle åka i vattnet med full utrustning för att sedan dra sig upp med hjälp av isdubbar. Alla fixade detta och som belöning fick vi sätta oss i varma bilar och åka tillbaka till skolan.
Fantastiskt fint när solen gick upp!
 
Jocke kör så det ryker!
 

 
Nästa vecka väntar längre turer på isen och förmodligen fler dopp!
 
// Lasse & Dennis