Äventyrsledarna

Stockholm, Schweiz och Idre - En perfekt blandning!

Kategori: Allmänt

Jag har skräddarsytt upplevelseresor, åkt skidor i alperna och nu ska jag köra skoterturer i Idre.
Här kommer min, Melissas, berättelse om hur de senaste veckorna sett ut. 
 
För ett par veckor sedan reste jag ner till Stockholm för att ha LIA på företaget Ski Unlimited. Ski Unlimited är ett företag som skräddarsyr upplevelse/äventyrsbaserade grupp och konferensresor. På detta företag fick jag möjligheten att vara och lära mig massvis. Reseproduktion var något som föll sig naturligt för mig och jag fick möjligheten att sätta tänderna i ett flertal spännande projekt. Jag fick fixa och trixa på företagets hemsida och blogg, göra en säljpresentation som blev kanon, följa med på kundmöten, guideöverlämning osv. Gänget på Ski är ett riktigt trevligt team, proffsiga och kunniga. Tack vara dem och kunskapen jag sög åt mig, är jag nu ännu ett snäpp vassare! ;)
Efter en lärorik tid på Ski Unlimited väntade jobb på Vildmarksmässa. Jag, Tina, Johanna, Lund och Jocke möttes i Stockholm för att tillsammans med några härliga gymnasieelever, Timbersportare och lärare, marknadsföra skolan och utbildningarna som erbjuds. Vi hade riktigt kul tillsammans och fick chansen att inspirera andra som ännu inte riktigt vågat följa sitt hjärta, inte visste hur eller att man kunde livnära sig på sin passion, den UNDERBARA naturen! Lördagen bjöd även på middag, show och mingel för alla utställare på mässan. Riktigt skoj att träffa nya likasinnade människor att knyta band med över god mat och dricka.
 
 
Väskan packades om och jag begav mig iväg på nästa resa. Schweiz och Lenzerheide tog mig med storm, måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad av landet och den lilla alpbyn. Det var dags att jobba som guide för det norska företaget alpene.no. Alpene är ett företag som specialiserat sig på att skräddarsy konferens och skidresor till skidorter över hela världen. Som Norges enda specialiserade arrangör av affärsturer till Alperna, har de en kunskap kring detta som är unik. Att jag fick möjligheten att följa med på en av deras turer, jobba lära och ha kul tillsammans med dem, är jag otroligt tacksam för. Kan inte annat än att rekommendera företaget till 110%.
 
 
Vi landade i ett varmt och härligt Zürich som hade en temperatur på runt 15 grader. Resan upp i bergen tog sin början med tåg sedan buss. Vi passerade sjöar, vingårdar och små bergsbyar.
 
 
Slingrande smala serpentinvägar, snöklädda bergstoppar och sjunkande temperatur antydde att vi snart var framme. Vi passerade backen där damernas Super-G ägt rum bara dagen innan och några minuter senare var vi framme vid hotell Kurhaus där vi skulle bo. Vi hade nu 4 dagar på oss att studera byn och backarna innan gruppen på 86st norskar skulle komma. Dagarna fylldes av underbara åk i solsken, kalla öl och afterski, middagar med lokala rätter och vin. En guide ska ju veta vad som ska rekommenderas ;)
 
 Hotell Kurhaus där vi bodde, byns coolaste hotell!

Gruppen som kom ner var ett glatt gäng, vi hade riktigt kul tillsammans och några av dem stod på skidor för första gången tillsammans med mig. Det var såååå otroligt roligt att se glädjen i deras ögon när de satte sin första sväng, när de började slappna av lite mer och faktiskt förstod att de åkte skidor i alperna. Kan ha varit den bästa dagen på hela turen även för mig. Att se glädjen i deras ögon, att ha fått varit en del av den lyckan, det är guld värt. 

 Man kan lugnt säga att vi hade tur med vädret
 
 
Ovan en film jag klippt ihop, både mina egna klipp och från vänner. Enjoy!
 
Jag och mitt äpple på toppen av Rothorn. 2865 m.ö.h
 

Nu är jag tillbaka i Sverige igen, otroligt glad, nöjd och tacksam efter en intensiv, lärorik och kanonkul tid! Vilka härliga människor jag lärt känna under min praktik. Och än än den inte över! Om några dagar beger jag mig iväg igen, då ska jag dra upp till Idre för att jobba som skoterguide på Skoteräventyr. Japp, det ska va gott att leva! :)

//Melissa