Äventyrsledarna

Fjällvandringshelg med höstglöd

Kategori: Allmänt

Förra helgen var det dags för oss i den ”gamla klassen” att hålla i ett evenemang som vi i samarbete med STF Grövelsjön fjällstation hade jobbat med. En fjällvandringshelg med höstglöd!

Grövelsjöns fjällstation har länge velat få gäster intresserade till att komma till Grövelsjön och och se vad hösten har att erbjuda. Fjällen är en underbar tid på hösten. Vackra fräger, kall och frisk luft och allt är lugn & fridfullt. Ett samarbete mellan oss och Björn Jonsson, sportchef på Grövelsjöns fjällstation, startade och en Fjällvandringshelg ägde rum 19-22 september.

 
Vi guider kom upp på onsdagen. Alla behövde tid till att reka sina turer och fixa med det sista så att allt blev klart inför torsdagen då det hela skulle dra igång.
På torsdag kväll var det dags för en spännande inledning med Nicklas som skulle hålla i sin föreläsning ”Äventyrliga erfarenheter” för att inspirera och dra folk till helgens aktiviteter. Innan började vi med att hälsa alla välkommna, presenaterade oss själva och programmet.
 
 
Under fredagen drog alla turer igång. På morgonen erbjöds för de morgonpigga antingen morgonlöpning med Kim & Nicklas eller yoga med Maria och Elin. Start 07.00 så att det efteråt fanns tid till att gå och ta en duch, äta en stadig frukost och sedan hänga med på en tur eller aktivitet med start 09.30.Varje förmiddag samt eftermiddag erbjöds en korttur samt en aktivitet. Antingen paddling, konst på fjället eller utomhusmatlagning. För de hurtiga erbjöd vi också en heldags topptur.
 
Elin som instruktör för yogan
 
Några pigga gäster som startar morgon med yoga
 
Fantastisk soluppgång vid morgonlöpningen
 
Kim & Nicklas ska ta med sina gäster på en topptur på Salsfjället. De hade vädret på sin sida!
 
Bamse & Maria höll i en populär tur till Silverfallet där de också berättade om Grövelsjön och gränslandets histora
 
 
Elin & Jacob höll en mysig korttur till Jakobshöjden. Undrar om det var Jacob som valde destinationen mån tro?
 
 
Konst på fjället med Anna visade sig bli barnens alternativ. Men lika bra blev väl det ändå!
 

Under middagen hade vi vår trubadur Ia Allerhed som skapade en otrolig mysig stämmning med sin gitarr och sköna sång. Tack Ia för att du ställde upp!

 

Lördagen kördes på med samma koncept. Alla guider var ute på turer och jag själv som projektledare gick runt på stationen och var glad över att allt fugerade så bra.

 Morgan på paddeltur i Grövelsjön med ett härligt gäng!
 
Fikapaus är väl något av det vitkigaste när man är ute på tur!
 

Under kvällen höll Anna L i en spännande berättarkväll om hur det var att vara deltagare på Expedition Robinson. Om vad som egentligen hände när kamerorna inte var på, hur tufft det var, om paktandet osv. Spännande tillställning och Anna fick svara på en mängd frågor och hon bjöd på bra mycket skratt och leenden under kvällen.

På Söndagen höll Jacob & Elin i en sista korttur upp på Jakobshöjden. Bamse stod i éntren med armbrytarbordet och det fanns en del som vågade anta utmaningen att bryta arm med honom. Om det var någon som slog honom? Jag tror inte det.. Vi är bra stolta över våran starka Bamse som är nordisk mästare i armbrytning.

 
Slutligen kan jag inte säga annat än att vi är mer än nöjda med helgen. Allt flöt på så bra och vi har fått så mycket bra kritik av våra gäster som följt med på turerna.

Vi vill även tacka all personal på fjällstationen som har varit så vänliga, välkommnade och hjälpsamma. Och vilket väder vi hade! Helt fantastiskt!

Nu hoppas vi på att nästa klass kommer göra ett minst lika bra arrangemang nästa år! VI tror på er!

Denna vecka är vi ute på ”Egna äventyr” och blogginlägg om vart alla har varit kommer nog dyka upp under nästa vecka. Jag själv ska hem och packa ryggsäcken och dra iväg på ett litet äventyr i Spanien tillsammans med Anna Lundh. 

 
Ha det fint & ta hand om er där ute.

Kram på er!

 / Amanda Malis