Äventyrsledarna

Is och vatten

Kategori: Allmänt

Nu var det dags, veckan tog sin början på tunn is.
 

Måndag

Vi packade bilarna tidigt på måndag morgon och begav oss iväg mot Mora till okänd destination. Vi ankom till spegelblanka Siljan, där vi snörde på oss långfärdsskridskorna och gled iväg. Dennis Lasse och Tina var den första gruppen att ta täten. Till en början färdades vi över den tjocka kärnisen, men åkte även över tunnare is för att lyssna, se och känna svajet isen gav ifrån sig när den var nära bristningsgränsen. 

 
Vissa ispassager över det öppan vattnet var smalare än andra, ett felsteg kunde innebära blöta fötter. Alla hade dock extra kläder packade i vattentäta påsar, så att bli blöt skulle egentligen inte vara något problem!
Skulle isarna hålla för de 13 YH-eleverna?
 
 
Efter lunch tog Micke, Cedrik och Oscar över ansvaret som ledare. De tog oss över tunnare isar än tidigare på dagen.
Under den tiden gick Magister D igenom isen i en liten å som vi hade bestämt att vi inte skulle åka igenom. Men om man envisas med att göra det ändå, får man ta konsekvenserna. Dock hann han upp innan mer än fötterna blev blöta.. 
Dagen fortsatte med både skoj och allvar, och efter ett tag med många om och men ifall vi skulle fortsätta eller inte, blev det bestämt att vi skulle ta oss tillbaka mot bussarna. Nu var det Melissas och Kickis tur att briljera! 
 
 
Duon tog oss en bit tillbaka mot bussarna, en del av den biten på land, innan det blev dags för lekar och teknikträning !
 
 
 
Tisdag
 
Ännu en dag började med att vi begav oss mot en okänd destination. Denna gången kom vi fram till bron som ledde över till Sollerön, stannade där, kollade om isen ens var åkbar och sedan snörde vi på skridskorna än en gång! Hanna, Jocke, Linnea och Louise fick uppgiften att leda gruppen första delen av dagen. Då också hålla säkerheten på topp eftersom att ingen hade kollat just den här isen tidigare. Vi ställde oss på isen i soluppgången, vackrare dag får man leta efter!
 
 
Första delen bestod av att ta sig från punkt A till punkt B så säkert som möjligt. Det gällde att läsa av isen och ha koll på hela gruppen. Vilket våra dåvarande ledare klarade med bravur!
Precis innan lunch övade vi på att kasta kastlina, sen var det Alexx tur att leda den sista delen. Hon valde att ha Micke och Tina som hjälp. 
När lunchen var uppäten togs det svåra beslutet att vända om istället för att fortsätta. Det var för dålig is åt det hållet vi egentligen skulle till. 
 
Men så att Alexx, Micke och Tina skulle få en liten utmaning istället för att bara följa vägen tillbaka, så skulle de hålla sig så nära mitten av sjön som de vågade! Som ni ser på bilden så var det ganska vattntigt ett tag! 

 
Efter en lyckad dag på sjön Siljan idag igen, var Kicki, Oscar och Micke lite besvikna på att de inte hade fått bada, så Magister D tog med dem till ett ställe där isen sprack under skridskorna på dem. Blöta och nöjda kom de tillbaka till oss andra, bytte om och så åkte vi hemåt igen!
 
// Alexx och Melissa
 
Kommentera inlägget här: