Äventyrsledarna

Vildmarksmässan

Kategori: Allmänt

Även detta år deltog Älvdalens utbildningscentrum på Vildmarksmässan! Av alla 118 utställare på var vi en av dem. 

Vårat huvudsyfte på mässan var att sälja elevplatser till både på gymnasiet och yrkeshögskolan. Självklart fanns även målen att för skolan samt eleverna bygga ut sitt kontaktnät och skapa framtida partners att samarbeta med. För oss elever var detta en fantastisk möjlighet att hitta inspiration, leta praktikplats för sommaren eller framtida jobb.

Här fanns spännande aktiviter att prova på för den som vågade. Allt från klättervägg, guldvaskning, stolphopp till försvarsmaktens step-up test.

 Martin och Oliver tävlar om vem som kan hänga kvar i isyxan längst.

 

Vildmarksmässan erbjöd även gratis föreläsningar av alla dess slag på deras tre olika scener. Bland annat höll Nicklas Lautakoski flertalet föreläsningar om sina olika äventyr! Honom kunde man även besöka i våran monter där han berättade om sina olika turer.

 

I vår monter berättade vi för besökare om de olika utbildningarna. Vi gav dem en bild om vilken intressant och givande studitetid vi har och möjligheterna till olika jobb efteråt. Vi visade bilder av studietiden, från de turer vi är ute på och delade ut broschyrer där det stod allt om utbildningen.

Eleverna på Naturbrukslinjen med inriktning skog erbjöd besökarna att prova på skogsmaskin-simulator. 

 

 Inte så lätt som det set ut!

 

Älvdalens utbildningscentrum har under många år deltagit på Vildmarksmässan. Det är en mycket stor och populär mässa i Stockholm där besökare från Mälardalen och från hela Mellansverige med intresse för vildmark, skog, friluftsliv, resor, äventyr och sport kommer.

 

Vi hade även i år med oss elever och delar ur landslaget från Stihl Timbersport. De visade upp sina häftiga och spektakulära shower och aktiviteter. De tvävlades i motorsågning, vem som var snabbast med yxan och mycket mer. De utmanade folk från pubilken men de hade svårt att slå grabbarna som visste var de sysslade med och de flesta insåg nog snabbt att denna sport inte bara handlade om att vara stark utan att kunna tekniken i det hela.

 
 

Ola Skinnarmo & Anna Lundh utmande en elev i sågning!

Glada & nöjda med helgen men aningens slitna var det på kvällen dags att packa ihop och bege sig tillbaka upp till Älvdalen. Vi på utbildningen Fjäll-& Äventyrsledare ser fram emot att få träffa alla nya sökande på infoträffen i vår!

Ha det gött!

 

/ Amanda

KOMMENTARER:

  • Hakan Staffansson säger:
    2013-03-21 | 06:03:31

    Jag har ocksa hangt i den dar stocken med isyxa en gang i tiden :) Haftig upplevelse att vara pa vildmarksmassan... dock sa fattade jag inte varfor jag hade en sadan huvudvark under de dagarna jag var dar. Nar jag kom tillbaka till min prakik pa Wasabergen och atergick till mina 5-7 dagliga koppar kaffe sa borjade jag dock se ett samband... ar lite forsiktigare med kaffedrickandet efter det ;)

    Svar: Usch o blä för kaffe, hurra för vildmarksmässan,
    aventyrsledarna.blogg.se

Kommentera inlägget här: