Äventyrsledarna

Vi är klara!

Kategori: Skidor

12 dagar välfyllda med olyckor, föreläsningar, skador och mycket mer är nu slut. Så här påväg hem i bilen känns det lite trist för vi är alla tre väldigt överens om att det här var riktigt kul! Igår sattes vi på prov när det var dags att åka nerför en brant pist med pulka samtidigt som man skulle hänga med på sidan av pulkan och göra fria luftvägar och en till skulle göra HLR i pulkan över den skadade. Sjukt kul! Senare när vi samlat ihop oss kom ett larm om en storolycka. Vad det var för olycka avslöjas inte då man vill återkomma med det i kursen. Men jag kan säga att de var en riktig utmaning:) Nu åker vi mot Älvdalen o laddar om inför nästa veckas isvaksbadande o skridskoåkning! Ha de bäst/Elin

 

 

 

 

 

 

Skidor i Orsa

Kategori: Skidor

Ännu en dag på skidor. Idag åkte vi till Orsa Gröntklitt där dom har väldigt finna skidspår både för klassiskt och fristil. Vi är många som är nybörjare i klassen men vi lär oss snabbt. Med små tips här och där, får väldseliten se upp för elverna i YH Fjäll -Äventyrsledare 12/13. Man märker det inte själv att man blir bättre men man ser det på klasskopisarna. Idag provade vi på skate vilket är lite svårt i början men när man väl kommer på det så är det kul. Som vår käre Nicklas kämpade på innan lunch och när vi kom ut från maten så satt tekniken för honom och han åkte som en kung.
 
 
Morgan tränar skate utan stavar.
 
 
Dennis visar de olika växlarna som finns inom skate.
 
 
/ Martin
 
 

Längdskidor något för alla!

Kategori: Allmänt

Efter både en lång dag i vallaboden var den nu dags att ge sig ut i skidspåret. Redan i tisdags  tjuvstatade vi lite med längdskidor men idag hade vi en heldag i spåret utan för skolan. Det är väldigt intresant med valla. Det är en hel djungel allt från vallningsfria skidor till vecko långa behandlingar av olika slag. Vår lärare Dennis ängnar nog mer tid i sin källare med att valla än många inbitna skidåkare. Med den erfarenheten gav han oss tips på bästa valla för dagen och vi gav oss ut.
 
 
Anna jobbar hårt med vallan.
 

Vi tränade mcket på teknik idag som ni ser på Martin som är lite snöig blev det några vurpor.
 
 
Att åka untan att se något är betydligt svårare än man tror Nicklas var inte ensammen om att ramla.
 
 
Vi avslutande dagen med lite tävling. Undrar om det finns någon klass som är mer tävlingsinriktad än våran.
 
 
Hela gänget!
 
/Martin