Äventyrsledarna

I fäders spår för framtids segrar

Kategori: Allmänt

I helgen som har varit har det ju varit Vasalopps helg, 5 från klassen deltog på tre olika dagar. Hanna på lördag i Tjejvasan, Oscar, Lousie och Lasse på Öppet spår på söndag och (Jag) Ellinor på måndagens Öppet spår.
 
Jag (Ellinor) har inte direkt tränat sten hårt inför loppet, allt som allt blev det väl 2 mil träning (varav 1 mil sammanhängde). Men jag hade med mig min super suport syrra och mamma som stod och hejade på mig vid varje vätske kontroll.
 
 
 
 
Spåren var väl sisodär min dag. Eftersom jag startade rätt sent pga att jag glömt mitt vattenbälte hemma var det ju 5 000 - 6 000 personer framför mig, så spåren var till riktigt bra till obefintliga under min resa till Mora.
 
Mitt mål var att ta mig en vätskekontroll i taget. Fästet jag fixat under natten höll väl ca 1 mil sen var det bara att stanna vid vallabodarna samtidigt som man sörplade i sig lite blåbärssoppa (SJUKT GOTT VAR DET). Efter att ha stakat mig kilometer efter kilometer insåg jag snabbt att jag tagit mig igenom halva loppet utan några större problem! Glädjen var stor och jag ställde mig vid skylten som markerade halva loppet och tog en väl förtjänt fika.
 
 
 
Med ny energi i kroppen och ett glatt humör tågade jag vidare till Evertberg. Efter det kom Oxberg rätt naturligt men sen började kroppen säga emot regält, jag fick veta att det var 9 km till Hökberg och med motivation från familjen begav jag mig mot det som skulle bli mitt slutmål. Jag tog mig fram till Hökberg med trötta muskler men o så nöjd!! Trodde jag ALDRIG skulle komma så långt med tanke på min seriösa träning och uppladdning inför loppet.
 
tack o hej från mig // Ellinor 

Det som händer i Idre...

Kategori: Allmänt

Hejsan! 
 
Vår praktik har börjat, och första veckan har förlöpt. Många från klassen har börjat sin LIA i Idre, däribland Alexx, Hanna, Cedrik och jag (Oscar). Tjejerna har spenderat dagarna på Idre Fjäll där de stärker sina kunskaper som skidlärare, och Cedrik shape:ar parken med både spade, motorsåg och blåslampa. 
 
Mina dagar har spenderats på Fjätervålen, toppen av Idre Fjäll. Jag har följ med skidläraren Pontus, som gick motsvarande denna utbildning för 5 år sedan. Mitt schema är fyllt med grupplektioner från morgon till eftermiddag, med en timmes friåk som avslutning på dagarna. Sjukt kul att se så stor progression på eleverna under de få timmarna som de är med i skidskolan, och samtidigt märker jag att min egen skidåkning förbättras! 
 
Det var lite om vad jag har hittat på, stay tuned så kommer uppdateringar av resterande klasskompisar senare i veckorna. Själv planerar jag att åka fett mycket skidor, ha det gött!!! 
/OSCAR

Vecka 8 - och LIA perioden har börjat!

Kategori: Allmänt

Första LIA rapporten kommer ifrån.... HUNDFJÄLLET, SÄLEN!

Jag (Louise) började min praktik redan på jullovet, fast då i längdskidskolan på Långberget. Otroligt givande! För att även prova den alpina skidskolan valde jag att lägga en vecka i Hundfjället - där detta blogginlägg kommer ifrån :)

Jag fasade lite från början att dyka in som ny praktikant mitt i högsäsongen. Men alla var helt fantastiska - och otroligt duktiga på alla sätt! Tillsammans med grymma Rebecka har jag varit med grupper i alla åldrar, vilket har varit jätte kul och lärorikt.
 


Här kommer en mini intervju med en av skidlärarna, Kajsa:

- Vad är det bästa med att vara skidlärare?
Att få åka skidor med olika typer av grupper som vill utvecklas inom skidåkning! Ena dagen är aldrig den andra lik. De dagar när det kan vara svårt och jobbigt är det som mest utvecklande, och jobbet blir aldrig tråkigt!
 
- Varför skidskolan i Hundfjället?
Anledningarna är många! Men för att nämna någon: Vi alla är ett rikigt grymt gäng som delar samma intresse och strävar efter nya mål. Vi har dessutom SkidAkademin 3-4 gånger i veckan som är våran intern träning för den personliga utvecklingen.

- Vilka är dina tips till att bli en bra skidlärare?
Tycka om det man gör och vilja lära ut. Det handlar om att förmedla skidglädje!
Hoppas Ni alla läsare har det fantastiskt och att alla i klassen har det toppen på sina LIA platser! Väntar med spänning på Era blogginlägg. Godkväll! / Louise