Äventyrsledarna

Kajaktiv

Kategori: Allmänt

James, grundaren av Kajaktiv
 
 
I onsdag tog vi bussarna och åkte söderut till Dala-Floda där vi besökte kajakföretaget Kajaktiv som drivs av nyazeeländaren James. Kajaktiv är ett av landets största kajakgrossister och stoltserar bland annat med kajakmärket Prijon som gör bland världens bästa plastkajaker. Förrutom att sälja kajaker till fors, hav och fiske säljer de Stand Up Paddling, SUP, brädor som vi fick testa, kajakprylar av olika de slag och håller i kurser för den som vill bli en bättre paddlare.
 
Snygg ska man vara om man ska paddla SUP.
 
Vi fick under dagen umgås med James som berättade om sin resa med företaget, gav oss en rundvandring i lokalerna och efter lunch fick vi testa på både stand up paddling, SUP samt ett gäng olika kajaker.
 
 
 
Therese ser redo ut.
 
 
James visar oss hur man gör.Balans är bra att ha.


Kim i en liten forskajak - kul hade han:)
 
 
 
Martin, Amanda & Anna har det bra.
 
 
 
Kajaktestning på hög nivå.
 

Vi tackar Kajaktiv, James och hans medarbetare för gästvänligheten och en härlig dag! Mycket roligt var det och Dala-Floda var grymt fint ställe! Är ni nyfikna på kajaktiv hittar ni dom på: www.kajaktiv.se
Meteorologi-prov imorgon så nu måste jag plugga.
Ha det gött därute!
Kram //Mary

mer forsränning....

Kategori: Allmänt, Filmer

/Elin

Måndag, då firar vi, tjohoooo!

Kategori: Allmänt

Äntligen måndag! Då firar vi hela dagen lång! Vi drog till vackra Garberg och rigga upp för firning och åt våran lunch med gudomlig utsikt och lyssnade efter vilka fåglar vi hörde (vi hade nyss prov på 60 fåglar och deras läten).

Idag var det mest fokus på säkerheten och säkerhetstänket kring kommersiell klättring och firning. Våra framtida gäster ska ju både känna sig -och vara i mycket säkra händer när de är med oss.  

Dennis går igenom utrustning och berättar klätterhistorier han vart med om. Han har ju klättrat sen 1800-talet så det finns en heeel del spännande storys i det där bagaget!

Övning ger färdighet :-)
Dags för Elin att kliva ut för stupet och jag ger lite instruktioner.  

Kim "brandmanssäkrar" nerifrån.
Nice lektionssal va? :-)

Kan man ha en bättre måndag? Det där med söndagsångest finns inte riktigt här uppe.
 
Livet är för kort för att ha tråkigt, så lev och njut :-)

// Anna Lundh