Äventyrsledarna

Björkliden

Kategori: Allmänt

Björkliden fjällby ägs av lapland resorts som nyligen även köpt den närligande anläggningen riksgränsen. Det finns 5 släpliftar och stora topptursmöjligheter i närheten. Det liftburna offpistområdet är inte jättestort men bjuder på riktigt fin åkning i rätta förhållanden. Men många kommer inte till Björkliden för skidåkningen utan för norrskenet. Vid rätt förhållanden kan det bjuda på makalösa skådespel. Om inte det kan man alltid ta en tur i ett av Sveriges längsta grottsystem eller gå på turskidor upp till vår högst belägna fjällstation - Låktatjåkko (1288 möh). 
 
 
Det bästa med björkliden är nog stämningen. Personalen är engagerad och hjälpsam. Här har samlats ett gäng riktigt härliga människor som är här för att åka skidor och ha skoj. Under min tid i Björkliden har jag hunnit...
 
Topptura
 
Klättra
 

Grottforska
 
Sätta av en lavin
 
... och mycket, mycket mer. Jag har haft en underbar tid i Björkliden och hoppas få komma tillbaka till nästa år.
 
/ Kim
 

Nära hemmet, långt från vardagen!

Kategori: Allmänt

Hej och välkomna till Säfsen!
Denna familjevänliga alpinanläggning ligger djupt in i dalaskogarna vid det lilla samhället Fredriksberg. Med ett utbud av pister i samtliga färger, parker, barnområde, längdspår och offpistmöjligheter finns det något för alla!
 
Utsikten från framsidan, med Branten i mitten, Specialen till vänster, Fallet och puckelpisten till höger samt familjeområdet närmast kameran.

Jag har nu tillbringat tre av mina totalt fyra veckor här och jag är mer än nöjd med mitt val. Jag fick börja i drift/lift då det var lite många praktikanter när jag kom, men inte mig emot att få se flera olika arbetsområden inom anläggningen.
Så jag spenderade två dagar som liftvärd och lite alltiallo innan jag fick hoppa in i skidskolan och ha min första privatlektion med en gäst.
Sen har det bara rullat på, har både gått som andrelärare och haft egna grupper och några privatlektioner med främst nybörjare men även fortsättningskurser.

Jag har även fått vara med på kvällsaktiviteter som pysselkväll, miniskoter och fackelpromenad.
 
Målet med fackelpromenaden, en eldpallkojja där det bjöds på varm dryck och tilltugg. Mycket uppskattat!
 
Det blir en del teckningar från skidskolebarnen!
 

Säfsen är en anläggning där jag utan problem kan tänka mig att arbeta, kollegorna är trevliga, stämningen är bra och anläggningen är välskött, dessutom har dem en bra satsning på sommaraktiviteter och erbjuder bl.a cykling med både downhill och cross countrycykling, fiske, jakt, paddling mm.
Så kom hit och ta en helg, oavsett vilken tid på året det är!
 
Yours Truly!
//Morgan
 
 

Skidskolan på Idre Fjäll

Kategori: Allmänt

Hej hopp fjälltopp!

 

Förra veckan avslutade jag tre veckors praktik i skidskolan på Idre Fjäll och jag tänkte bara kort berätta lite om hur jag hade det.

Jag hade en underbar tid med duktiga skidinstruktörer och härliga barn som ville lära sig att åka skidor (de flesta i alla fall). Idre Fjäll är en en mysig fjällanläggning som passar för de flesta men är väldigt anpassad för barnfamiljer.

Under min praktik följde jag med olika skidinstuktörer på deras lektioner och hjäpte till.

Jag insåg där med vilket underbart men tufft jobb de har. Att hålla koll på sex-åtta ungar man släpper lös i en backe är inte det lättaste. Och att få till sig deras uppmärksamhet till en själv och inte till allt spännande runt omkring är en utmaning. Jag beundrar dem verkligen, det gör ett kanonjobb och på de lektionerna jag varit med på har jag verkligen kunnat se utveckling i barnens skidåkning fastän vi mest har ”lekt” och gjort massa roliga övningar. Det är intressant hur man kan göra allt till något roligt och spännande! 

 

Här är Idres ”maskot” renen Aske! Sången som alla barnen fick sjunga under veckan sjunger jag själv nu mera i sömnen..

 

Vi är Askes bästa gäng

klarar både lift & sväng

Aske hej, Aske hej

Aske, Aske, Aske, hej hej hej!!

 
 

Fredagen, vilket innebar sista dagen i skidskolan hade vi alltid en mysig avslutning. Då åkte vi till skogen, träffade Aske och åt korv med bröd. Det uppskattades enormt och alla är barnen var superglada.

 

Att jobba i skidskolan hela dagarna är ansträngande men jättekul. Det är inte lätt att orka göra så mycket mer när man slutat jobbet. Dock har jag hunnit utforska Idres längdåkningsystem vilket imponerade stort på mig. Det fanns stort utbud av banor, korta, långa, platta eller mycket terräng.

Andra aktiviteter som bland annat fannas att göra var bowlingen, badmintonbanan, simhallen och mycket mer.

 Jag har haft en jättebra tid på Idre Fjäll och hoppas på att få komma dit snart igen!

 

Vi hörs!

            / Amanda