Äventyrsledarna

Det ofrivilliga plurret

Kategori: Paddling

Man lär sig mycket på bara en dag! Efter gårdagens kanotpaddling kände vi oss alla mycket säkrare och tryggare i kanoten. Däför tog Dennis idag med oss ut på lite mer strömmande vatten och därmed något större utmaningar. Denna dag kunde det möjligen ske en del ofrivilliga plask, berättade han innan vi satte kanoterna i vattnet och begav oss iväg.

 

Att manövrera en kanot på stillastående vatten är ingen vidare konst. Lite klurigare blir det när det strömmar ganska starkt åt en riktning och du kanske vill åt det motsatta hållet. Men ingenting är omöjligt och vi skötte oss väldigt bra under dagen och jag tror vi alla var imponerade av oss själva. Det är ett alldeles härligt pirr i magen man får när strömmarna för en framåt i någorlunda högt tempo. Man måste verkligen koncentrera sig på att göra de rätta manövreringarna för att det ska gå bra och för att hamna där man vill. Dock går det inte alltid riktigt som planerat, vilket och andra sidan är en lärdom i sig.

 

Dagens ofrivilliga plask bjöd jag och Kim på!

Jag vet inte riktigt vad som hände men det var en klurig övning som vi inte lyckades genomföra som vi ville. Att paddla i strömmande vatten är som sagt ganska klurigt och att simma i strömmande vatten är rent ut sagt kämpigt. Först och främst ska man inse var man är någonstans (i det kalla vattnet), sedan ska man förstå vart man ska någonstans (upp på land) och kämpa för det. Strunta i kanoten och rädda dig själv! Och det gick bra, både jag och Kim tog oss upp på land helt oskadda. Vi tyckte såklart att det var dumt att vi föll i, men det är också otroligt nyttigt att kunna rädda sig själv i en sådan situation. Man får en stor respekt för vattnet när man inser vilka starka krafter det bär på.

När vi väl var uppe på land, då Dennis och Elin lyckats hämta upp vår kanot som drivit iväg i strömmen, passade det perfekt med ett lunchstopp så att vi blöta stackare fick chansen byta till varma kläder. Det gjordes upp en varm och go' eld och vi njöt av en härlig lunchpaus tillsammans.

  Martin och Anna lagar lunch 

 Morgan och Nicklas myser vid elden


Sista biten var på betydligt lugnare vatten. Vi fick bland annat träna på bogsering genom att knyta ihop kanoterna tre och tre efter varandra.

 Det har alltså varit en härlig och lite mer fartfylld dag på vattnet. Vi kunde slappna av i bilarna tillbaka till skolan efter att Dennis berättat att han tyckte att vi alla presterat bra under dagen!

/ Amanda 

 

 

 

 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2012-09-13 | 22:37:30

    Stiligaste vältningen hittills amanda o Kim! Mer sånt !

  • Anonym säger:
    2012-09-13 | 22:37:42

    Stiligaste vältningen hittills amanda o Kim! Mer sånt !

Kommentera inlägget här: